Biografie

Saskia Huesmann (mezzosopraan) behaalde haar diploma Schoolmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem in 2001. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als vakleerkracht muziek en koordirigent is zij terug de schoolbanken in gegaan. Ze deed de studie Klassiek Zang aan het Artez Conservatorium te Arnhem en studeerde af in juni 2010. Zij kreeg les van Harry van Berne en volgde onder meer masterclasses bij Barbara Hannigan en Annette Kleine.

Saskia is nog steeds werkzaam als dirigent van verschillende koren. Daarnaast geeft ze zangles in haar eigen studio in Ellecom, coacht koren en ensembles en geeft AMV-les aan kinderen.

Ze treedt bovendien regelmatig op als solist of koorzanger. Zo zong ze de rol van Hänsel in een geënsceneerde productie van Hänsel und Gretel van Humperdinck, zong ze de solo-altpartij in Lutherse mis van J.S. Bach en zingt ze regelmatig mee in projecten van Capella ad Fluvium en Capella Walburga. Ook zong ze mee in het project "Meesters en Gezellen", waar ze gecoacht werd door leden van het Nederlands Kamerkoor.