Kinderen

AMV-lessen

Voor kinderen die zich willen oriënteren op vocale of instrumentale lessen geeft Saskia Huesmann lessen in algemene muzikale vorming (AMV). Dit gebeurt in groepen van tien tot achttien kinderen. Zij biedt de lessen aan via het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ, dat is gevestigd in Dieren. In dertig lessen van vijftig minuten worden kinderen enthousiast gemaakt voor muziek door te werken met blokfluit en klokkenspel. Ook zingen ze tijdens de lessen, spelen ze op Orff-instrumenten en ontwikkelen de kinderen het muzikale gehoor en ritmegevoel.

Vele tientallen kinderen hebben via de AMV-lessen hun weg naar een instrument, koor, fanfare of band weten te vinden. De lessen worden afgesloten met een voordracht voor de ouders en een rapport.

BSO

Voor de Buitenschoolse Opvang (BSO) biedt Saskia Huesmann verschillende kortdurende cursussen aan, waarin plezier met muziek centraal staat: bewegen op muziek, samen liedjes zingen of muziekinstrumenten knutselen en laten horen. Ook kan ze AMV-lessen op de BSO verzorgen. Elke cursus eindigt desgewenst met een optreden voor de ouders en een diploma.

Kinderkoor

Saskia heeft veel ervaring met zingen met kinderen van de basisschoolleeftijd. Wie van plan is om een kinderkoor te starten, kan contact opnemen met Saskia. Zij kan in overleg met de initiatiefnemers repertoire zoeken en het koor dirigeren.